Ongunstige voeding


Columns

Ongunstige voeding

Vaak wordt er gesproken over slechte en goede voeding. Echter is dit niet zo makkelijk vast te stellen. Dit hangt namelijk af van jouw als persoon en de situatie waarin je, je bevindt. Vandaar dat ik spreek van een ongunstig voedingspatroon. Hier wordt een voedingspatroon mee bedoelt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:

– Moeizaam af te breken is voor het lichaam;

– Het lichaam op celniveau onrustig beïnvloed;

– De bloedsuikerspiegel fors verstoord;

– De darmflora negatief beïnvloed;

– De kans op chronische ziekten zoals Diabetes, Hart- en vaatziekte, Reuma, Depressie en Kanker vergroot.


Hierbij kun je denken aan een voedingspatroon met:

– Toegevoegde suikers;

– Dagelijks veel snelle koolhydraten (wit brood, witte pasta en rijst, veel aardappelen);

– Geraffineerd voedsel;

– Weinig eiwitten, vetten of koolhydraten;

– Te grote porties (overeten);

– Veel cafeïne (meer dan 3 koppen koffie per dag)


Ben je benieuwd welke klachten dit kan opleveren? Klik dan hier.