Bedrijven


Verbeter de gezondheid en zelfzorg van uw werknemers

Verzuim een stap voor


Ongeveer 50% van het totaal aantal verzuimdagen in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten als overspannenheid, burn-out en pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

Bij lichamelijke klachten ligt het aantal verzuimdagen gemiddeld op 30. Bij psychische klachten ligt het aantal verzuimdagen gemiddeld maar liefst op 55. Dit kost bedrijven, enkel aan loondoorbetaling, al 3,2 miljard euro per jaar. 

Psychische- en lichamelijke klachten met ziekteverzuim als gevolg ontstaan nooit plotseling. Bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen?

Professionele verzuimpreventie voor werknemers

met beginnende pijnklachten, stress- en

spanningsklachten of voor leefstijl activering
Onze expertise

Ervaringen


Burn-out preventie vanuit de werknemer (leestijd 3-4 minuten)

Geregeld lees ik artikelen en nieuwsberichten waarbij de rol van werkgevers, in relatie tot het ontwikkelen van burn-outklachten onder werknemers, wordt benadrukt. Het geven van autonomie, optimaliseren van werkdruk en creëren van een fijne werksfeer worden gezien als belangrijke taken van werkgevers, om hun werknemers gezond te houden. We kunnen…

Uit de praktijk (leestijd 2-3 minuten)

Enkele weken terug kreeg ik een jongedame onder behandeling met spanning- en ademhalingsklachten en aanhoudende nekpijn. Ze zat met opgetrokken schouders voor mij en keek wat ongemakkelijk naar de grond. Toen ik haar vroeg wat haar op dit moment het meeste spanning gaf, zei ze: mijn uiterlijk… ik vroeg door…


Contactfomulier