Over growth

GROWTH Health Consultancy werkt met passie aan de fysieke en mentale gezondheid van uw werknemers.

Het initiatief is ontstaan vanuit een ambitie van oprichtster Marjolein van Keulen. Als master geschoolde psychosomatische fysiotherapeut komt zij dagelijks in aanraking met werknemers die kampen met stress- en burn-out klachten en chronische pijnklachten. Ondanks dat ieder traject anders verloopt zijn er enkele overeenkomsten: – De ervaren klachten zijn heftig en geven een fors gebrek aan functioneren en belemmeren zowel werk als privé; – Herstel duurt lang; – Restklachten, zoals aanhoudende vermoeidheid, blijven vaak aanwezig; – Herstel kost werkgevers veel geld.
Gezondheidsproblemen als burn-out en chronische pijn ontstaan nooit vanzelf. Hier gaat een sluimerend traject van beginnende klachten aan vooraf. Het is enorm belangrijk dat deze beginnende klachten ondervangen worden om erger te voorkomen. Dit wordt ook wel secundaire preventie genoemd. Secundaire preventie is doeltreffend, kostenefficiënt en bevordert het functioneren van uw werknemers.

Als psychosomatisch fysiotherapeut heeft Marjolein kennis en vaardigheden op het gebied van het mentaal en fysiek functioneren. GROWTH Health Consultancy is voortgekomen uit een sterke drive om deze kennis en vaardigheden in te zetten daar waar het van toegevoegde waarde is: op de werkvloer. Hoe onschuldig klachten als aanhoudende pijn, vermoeidheid of piekeren ook lijken, ze kunnen wel degelijk leiden tot heftige gezondheidsproblematiek met langdurige verzuim als gevolg. Dit kost bedrijven en werknemers veel geld en energie en het raakt dan ook de gehele maatschappij.

Over mij


Marjolein van Keulen, MSc.
Psychosomatisch fysiotherapeut
De 27-jarige Marjolein heeft altijd een interesse in gezondheid en bewegen gekend. In 2012 heeft zij de opleiding Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) afgerond. Een goede basis waarbij bewegen en mensen op een verantwoorde en doeltreffende manier in beweging zetten centraal stonden. Vervolgens heeft zij de HBO opleiding Algemeen fysiotherapeut in 2016 voltooid en is zij gaan werken bij de eerstelijns fysiotherapiepraktijk Rembrandt. De opleiding Fysiotherapie heeft bijgedragen aan medische kennis op het gebied van lichamelijke gezondheidsproblemen. Gedurende deze opleiding ontstond er een toenemende interesse voor het mentaal functioneren van de mens. Met name de wisselwerking tussen het mentaal en fysiek functioneren boeit haar. Om zich hierin te specialiseren is zij in 2017 gestart met de deeltijd masteropleiding Psychosomatische fysiotherapie. In 2020 heeft ze haar diploma behaald.

In de praktijk ervaart Marjolein dagelijks welke consequenties een burn-out, chronische pijn en inactiviteit hebben op het functioneren van werknemers. Denk aan niet meer kunnen werken, ongelukkig of zelfs depressief voelen en verminderde belastbaarheid. De ambitie om deze nadelige gevolgen te voorkomen ontstond al vroeg tijdens de opleiding Psychosomatiek waardoor zij in 2018 al is begonnen met de uitwerking van GROWTH Health Consultancy. Dit met als doel om na haar afstuderen niet alleen curatief, maar ook preventief te behandelen op het gebied van pijn, stress en leefstijl activering.


Privacy

Wij nemen de privacy van uw werknemers uiterst serieus. Persoonlijke gegevens worden maximaal 1 jaar bewaard in een beveiligde omgeving en zijn alleen toegankelijk voor de coach en werknemer zelf. Op uw verzoek of het verzoek van uw werknemer kunnen de gegevens eventueel eerder verwijderd worden. U als werkgever zal enkel op de hoogte gebracht worden van de volgende drie aspecten: – Welke werknemer een consult heeft gevolgd; – Het geschatte aantal consulten na de intake. Dit zal maximaal met twee consulten afwijken; – Op welke wijze het traject is afgerond. Dit kan zijn:
– De hulpvraag is bereikt – Er is een vervolg traject geadviseerd

Klik op de onderstaande link voor de algemene voorwaarden die wij hanteren met Growth Health consultancy. Algemene voorwaarden