Vaak wordt er gesproken over slechte en goede voeding. Echter is dit niet zo makkelijk vast te stellen. Dit hangt namelijk af van jouw als persoon en de situatie waarin je, je bevindt. Vandaar dat er hier gesproken wordt over een ongunstig voedingspatroon. Hier wordt een voedingspatroon mee bedoelt waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het:
- Moeizaam af te breken is voor ons lichaam;
- Ons lichaam op celniveau onrustig beïnvloed;
- De bloedsuikerspiegel fors verstoord;
- Onze darmflora negatief beïnvloed;
- De kans op chronische ziekten zoals Diabetes, Hart- en vaatziekte, Reuma, Depressie en Kanker vergroot.
Hierbij kunt u denken aan een voedingspatroon met:
- Toegevoegde suikers;
- Dagelijks veel snelle koolhydraten (brood, pasta, aardappelen);
- Bewerkt voedsel;
- Weinig eiwitten en vetten;
- Langere periode niet eten;
- Te grote porties (overeten);
- Veel cafeïne (meer dan 3 koppen koffie per dag)
Ben je benieuwd welke klachten dit kan opleveren? Klik dan hier.