1 op 1 coaching voor leefstijl activering


  1 op 1 coaching voor leefstijl activering

Actieve werknemers zijn alerter en minder vermoeid. Hierdoor presteren ze beter op de werkvloer. Uit een rapport van het RIVM blijken lichamelijk actieve werknemers (werknemers die twee tot drie keer per week matig intensief bewegen) significant minder te verzuimen. 

Zitten is het nieuwe roken zegt neuropsycholoog Erik Scherder vaak. Inactiviteit blijkt zelfs een hogere kans op overlijden te geven en dat niet alleen. Inactiviteit blijkt ook de kans op chronische ziekte als diabetes, hart- en vaatziekte en obesitas te vergroten. Desondanks zijn sport- en beweegdoelen op de lange termijn in ruim 80% van de gevallen niet succesvol!

Vaak wordt onterecht gedacht dat je met een goede dosis motivatie in staat moet zijn om een actieve leefstijl vol te houden, maar niets is minder waar. Ons lichaam is er van nature op gemaakt om energie te sparen, want dit was in de oertijd nodig om te kunnen overleven. Niet gek dus, dat wanneer het ”nieuwe” ervan af is we vaak weer stoppen met sporten.

Om te zorgen dat we wél in bewegen komen en blijven zullen we ons tijdens de consulten niet perse richten op sterker worden of afvallen. Dit doel is namelijk onvoldoende om in beweging te blijven. Het gaat om belangrijkere zaken in het leven zoals zelfvertrouwen, zelfbeeld, grenzen bewaken en creativiteit. Hierop zal dan ook de focus liggen tijdens de sessies.



Het coachingstraject

Intake | In het intakegesprek staan we stil bij het huidige beweegniveau van de werknemer. We brengen de gezondheidsfactoren in kaart waar rekening mee gehouden moet worden. Een voorbeeld hiervan is een blessure. Door de fysiotherapeutische achtergrond van de coach wordt dit op een verantwoorde manier verwerkt in het beweegprogramma.

Tijdens de intake wordt stil gestaan bij het persoonlijke doel van de werknemer, omdat deze motivator ervoor zorgt dat het beweegdoel daadwerkelijk wordt bereikt. Er zal middels verdiepende vragen gezocht worden naar het persoonlijk verlangen van uw werknemer. Lichamelijke beweging zal worden gekoppeld aan dit persoonlijke verlangen. Dit verlangen kan bijvoorbeeld liggen op het creëren van meer zelfvertrouwen of energieker voelen om naast het werk leuke dingen met de kinderen te doen.

Interventie | Afhankelijk van het persoonlijke doel en de voorkeur van uw werknemer zal een vorm van bewegen worden gekozen.

Wanneer iemand assertiever wil worden of zijn grenzen wil kunnen bewaken is bijvoorbeeld boksen een passende vorm. Hiermee komen we in onze kracht te staan. Wanneer een werknemer zich energieker wil voelen of zijn slaap wil bevorderen zijn beweegvormen als wandelen of hardlopen zeer effectief.


Wilt u meer informatie over onze trajecten? Vraag dan onderstaand onze brochure aan en ontvang een uitgewerkt praktijkvoorbeeld.

Contactfomulier